Napelem „meghajtású” elektromos gitár

A barátaimmal van egy zenekarunk. Még középiskolában alakultunk és felléptünk iskolai rendezvényeken. Sőt, később még iskolán kívül is. Manapság is tartunk még koncerteket az egyetem mellett. Hobbiként zenélünk, de nagyon jól esik látni, ahogy a nézőközönségben élvezik a zenénket, ezért még azon is elgondolkodtunk, hogy komolyan vehetnénk a zenélést és megélhetnénk ebből. Ahhoz még türelmesnek kell lenni, mert csak néhány helyen vagyunk visszatérő fellépők, de már így is sokkal sikeresebbek vagyunk, mint amiről iskolás korunkban valaha is álmodtunk. Addig is, folytatjuk a gyakorlást minden héten a házunkban. Nálam szoktak lenni a próbák, mert én kertes házban lakom és így nem zavarjuk a szomszédokat. Azonban, most egy ideig nem fogunk tudni nálunk próbálni, mert a szüleim napelemek felszerelését tervezik, ami nem kis munka.

Már egy ideje beszéltek arról, hogy korszerűsítenék a házat és a fűtésrendszert. A Fűtésrendszerek oldalon ki is töltöttek egy ajánlatkérő űrlapot napelemekre és néhány elektromos berendezésre. Hamarosan fel is vette velük a kapcsolatot onnan egy korrektül kommunikáló szakember, aki elektromos eszközök beszerelésével foglalkozik. Emellett a napelem árakról itt próbáltak tájékozódni, de megtudták, hogy egy napelem árának meghatározását sok minden befolyásolja, amit először ennek a szakembereknek kell felmérni. Például nem mindegy, hogy mennyi a háztartási fogyasztás, mekkora napelemre van szükség és mennyire? Csak kiegészítésként, vagy a teljes háztartás energia ellátásához szeretnének napelemet felszerelni? A napelem árakat itt, a weboldalon nem lehet megállapítani. Ezért jövő héten jön valaki, aki segít benne. Sok mindent figyelembe kell venni a felszerelés során is: milyen dőlésszögű a tető, elbírja- e a tető a napelemet, milyen fekvésű a ház? Nem egyszerű feladat és nem is olcsó, ha minőségi napelemet választunk. De ahhoz, hogy a napelemek megfelelően működjenek meghibásodás nélkül, érdemes inkább a drágább, de minőségi gyártók napelemeit választani.

A napelemek egyre elterjedtebbek Magyarországon is. Annak ellenére, hogy beszerzésük nem a legolcsóbb, még így is megéri, mert a későbbiekben rengeteget spórolhatunk a saját magunk által megtermelt elektromos árammal. Az elektromos berendezéseink, fűtési rendszerünk napelemes működtetésével nem csak takarékoskodunk, hanem a környezetet is védjük. Ráadásul manapság már sokkal megbízhatóbban és precízebben alakítják ki az elektromos eszközöket, ezért évtizedekig számíthatunk a szolgálatukra. Mivel alig tartalmaznak mozgó alkatrészeket, ezért meghibásodásuk szinte esélytelen. Ha hagyományos fűtésrendszerünket szeretnénk lecserélni és korszerűsíteni, ajánlott elektromos berendezésekre váltani. Nem csak takarékosságuk és környezetvédő működésük miatt, hanem beszerelésük is igen egyszerűen történik. A legtöbb berendezést, amit a Fűtésrendszerek oldalán találhatunk, egy szakember hamar fel tudja szerelni. A régi típusú fűtésrendszerrel ellentétben, itt nincs szükség engedélyekre, csövek beépítésére a falba és az égéstermék elvezetésére sem, mivel az elektromos berendezések használata során égéstermék sem keletkezik. Csak néhány példát említve, válogathatunk elektromos bojler és radiátor, elektromos fűtőszőnyeg és törülközőszárító, infra hősugárzók közül. A berendezések előnye, hogy összeköthetők napelemekkel, ami további pénzt spórol meg nekünk, emellett pedig a környezetet is védjük tehát, mint említettem. A feladatunk csak annyi, hogy a weboldalon található űrlapot kitöltjük, ahogy a szüleim is tették, majd egy szakemberrel megbeszéljük a részleteket.

Miután a napelemek felszerelésével végeztünk, mi továbbra is folytatjuk majd a próbáinkat. Akkor már az elektromos gitárunk energiáját a napelemünk fogja biztosítani számunkra.

napelem árakról itt