A zenészből lett lakberendező

Ihletet szinte bárhol kaphat az ember, egy zenész agya pedig folyton pörög, a kreativitás alap. Én amióta az eszemet tudom, dallamtapadással élek és bármiből képes vagyok zenét kicsikarni. Amikor pedig eljött az a pont, hogy a saját lakásomat kellett berendeznem és megterveznem, valami igazán vagányat szerettem volna.

A kreativitásomat szeretem nem csak a zenében kiélni, azonban egy lakás berendezéséhez szükség van bizony a józan észre is. A fejemben már fürdőszoba ötletek tömkelege élt, mégsem tudtam őket rendszerezni és valahogy úgy éreztem, az egész káoszba fog fulladni. Ezerrel keresgélni kezdtem a neten, és találtam is egy baromi hasznos oldalt, ahol egyben, lépésről lépésre láthattam, mi szükséges a megvalósításhoz.

Ahogy egy zene megírásához is bizony szükség van a rendszerre, az egymásra épülő hangokra, képekre, úgy a fürdőszoba felépítése sem az egyik pillanatról a másikra történik.

Ahhoz, hogy a rengeteg fürdőszoba ötletet, amik a fejemben éltek, megvalósuljanak, lépésekre kellett bontanom a teendőket. Első körben ihletet szereztem különböző magazinokból, az internetről, mire szépen lassan körvonalazódott bennem, milyen hangulatú, stílusú fürdőszobát szeretnék.

Az eredeti fürdőszoba ötlet az volt a fejemben, hogy mindenképpen szeretnék kádat: már láttam magamat, ahogy egy fáradt nap után, egy nyugtató relaxációs fürdőt veszek. Aztán be kellett látnom, hogy sosincs időm ilyenekre. A sok koncert, az örök rohanás mellett, úgysem használnám ki a kád adta lehetőségeket, így pedig csak foglalná a helyet a fürdőben.

Tessék, egy újabb a fürdőszoba ötletek közül, amely végül nem valósult meg, mert nem lett volna értelme. Máris egy gonddal kevesebb.

A bennem lévő fürdőszoba ötletek közül az élt bennem a leginkább, hogy letisztultat szeretnék, mind színeiben, mind pedig a  vizesblokkot illetően, mert nem vagyok az a pepecselős fajta. Mindenképpen fehér vagy annak valamelyik árnyalatát terveztem a burkolatot illetően.

A másik fontos dolog a fürdőszoba ötletek közül az volt, hogy mivel ketten élünk a lakásban, és sokszor egyszerre készülődünk- mivel egy zenekarban játszunk-, az az ésszerű, hogy két mosdó építünk. Így tutira nem fogjuk egymást zavarni.

A fürdőszoba történetének talán leghasznosabb találmánya a törölköző melegítő, ami kellemes hőmérséklet mellett, még hasznos is. Utálom a nedves és büdös törölközőket, ahogy gondolom mindenki más is. Úgyhogy biztos voltam benne, hogy ez helyet kap a fürdőben.

Szépen lassan, hála az oldalnak, kezdett összeállni a kép. Már konkrét kis bevásárlólistával jártam az üzleteket, így pedig el tudtam kerülni az impulzus vásárlást, ami azért elég költséges dolog tud lenni. A fürdőszoba ötletek közül sikerült leredukálni csak a leghasznosabb, leginkább hozzánk illő berendezésekre és színekre a fürdőt.

Sose gondoltam volna, hogy nem csak zenész, de szinte lakberendezővé is válok pár hónap leforgása alatt. Nagyon tetszett a folyamat, ahogy a fürdőszoba ötletek sokaságából szépen lassan kirajzolódott a végleges kép. Akárcsak a zenében, itt is fontos a harmónia, hiszen végül mi fogjuk mindennap használni ezt részét is a lakásnak. Sokaknak nem számít mennyire praktikus a fürdőjük, pedig hosszú távon meghálálja ha jobban átgondoljuk azokat a fürdőszoba ötleteket. A pénztárcánkról nem is beszélve.

Mikor átjöttek a zenésztársak és rokonok megcsodálni a felújított fürdőt, senki nem akarta elhinni, hogy az egész saját fürdőszoba ötletek alapján készült. Nagyon büszke voltam a saját, egyedi fürdőszobámra, ami az én elmém szüleménye.