A zene összehoz minket – így kapott a cégem kedvező árat a napelemes rendszerekhez

A zene nagyon sokféle hatást és érzelmet tud kiváltani az emberekből. Sőt van kifejezetten terápia is, ami ezen alapszik. A zenei ízlésünk eltérő ugyan, de a zene szeretete alapvetően összeköti az embereket.

Vannak, akik csinálják, vannak, akik csak hallgatják. Egy-egy dallamot vagy zeneszámot meghallva nagyon sokféle érzés kezdhet el kavarogni bennünk. Természetesen a lelki állapotunktól is függ, hogy egy adott zenére milyen gondolatok vagy érzések kezdenek felszínre törni bennünk.

Annyi féle zenei irányzat és műfaj létezik, van, aki kifejezetten csak egy félét kultivál, én azt mondanám magamról, hogy minden stílust meghallgatok, ami a maga műfajában jó. Tehát én arra a kérdésre, hogy milyen zenét szeretek, azt tudnám mondani, hogy mindenféleképpen a jó zenét.

Gimnáziumban volt pár osztálytársam, akik alapítottak egy rock bandát. Nagyon menők voltak, ha jól emlékszem 4 tagból állt, két gitáros, egy dobos, és egy énekes. A különböző suli bulikon rendszerint kaptak lehetőséget arra, hogy megcsillogtassák zenei tudásukat. Azt mondanom sem kell, hogy az összes lány oda meg vissza volt tőlük, különösen az énekesért, ahogy ez lenni szokott. Ez persze ízlés dolga, de nekem nem jöttek be sosem a rocker srácok, az öltözékükkel és a hajukkal sosem voltam kibékülve.

Körülbelül egy hónappal ezelőtt összefutottam vele hazafele menet, és többször is oda kellett bizony fordulnom, hogy tényleg ő-e az és, hogy jól látok-e. Rá se lehetett ismerni, tudom eltelt azóta körülbelül 10 év, de nagyon konszolidáltan nézett ki, ingben volt és öltönynadrágban. Mikor mindkettőnknek sikerült beazonosítani a másikat, rögtön nagyon megörültünk, és beszédbe elegyedtünk. 10 év sok idő, volt mit megbeszélnünk így beültünk egy kávéra. Kiderült, hogy jelenleg egy napelem rendszereket gyártó cégnél dolgozik, mint értékesítő. Nincsenek véletlenek, ez most is kiderült, ugyanis a cég, ahol dolgozom, pont egy ilyen beruházáson gondolkodik, így kaptam az alkalmon, hogy hátha tudok érdeklődni a napelemes rendszerek árairól, esetleg még némi kedvezményt is tudnék szerezni az ismeretségre való tekintettel.

Nem árt pár jó pontot szerezni a munkahelyen, még bármikor jól jöhet, sose lehet tudni.

Különben még mindig megvan a bandájuk, amin nagyon meglepődtem, és még mindig vállalnak fellépést, ha idejük engedi. Most akarnak indulni egy ősszel kezdődő tehetségkutató versenyen is. Mivel én zenetagozatos általános iskolába jártam és ez ki is derült számára, megkért, hogy menjek el az egyik próbájukra, mert épp vokalistát keresnek. Gondoltam magamban, hogy egyszer élünk, miért is ne, egy próbát abszolút megérne a dolog, maximum szórakozunk egy jót. El is mentem, nem is sikerült rosszul, de végül sajnos nem rám esett a választás, amit bánok is meg nem is, mert sok szabadidőm ráment volna, amiből amúgy is elég kevés van.

Végülis örültem a találkozásnak, mert egy újabb zenei élménnyel gazdagodtam, emellett még a napelemes rendszerek áraival is tisztába kerültem, és szerencsére sikerült egy nagyon jó ajánlatot szereznem általa, amivel nem mellesleg sikerült a cégnél elég nagy jó pontot szereznem.