Valaki a zenével búfelejt, én inkább az ausztriai munkát választottam

A zene nagyon jó hatással van az emberre, nem véltelenül alkalmaznak zeneterápiát is. Javítja a kedélyállapotot, segítséget nyújt saját érzelmeink megértésében, lényegében tudatállapot-változást okoz.

Kinek ne lennének olyan számaik, amelyeket bizonyos emberhez, élményhez, életeseményhez köt, lehet az jó vagy rossz egyaránt. Ilyenkor ezt meghallva mindig eszünkbe jut az illető vagy a történés és ezáltal kicsit vissza is utazunk az időben, kicsit újra átéljük ugyanazt. Nekem is vannak ilyen zenék, de amit rossz élményhez kötök azt inkább nem is szeretem végighallgatni.  Ha szerelmi bánat ér minket, jellemzően szerelmes dalokat hallgatunk, ez biztos az öngyógyító mechanizmus része, bár én inkább a figyelemelterelést alkalmaztam mindig az ilyen helyzetekben.

Mikor legutóbb szerelmi csalódás ért, úgy döntöttem, hogy teljesen új életet kezdek, új munka, új lakhely, új frizura, amit csak el lehet képzelni. Úgy gondoltam, hogy ezt a legjobban úgy tudom kivitelezni, ha az országot is elhagyom egy időre, akkor tuti nem lesznek olyan dolgok, amik rá emlékeztetnek, mindent tiszta lappal kezdek.

Már régóta kacérkodtam a külföldi munkavállalás gondolatával, de mindeddig nem volt elég merszem hozzá. Most megkaptam a kellő lökést, bár én azért azt vallom, hogy semmi sem történik véletlenül, ennek nyílván így kellett lennie valamiért. Utólag úgyis kiderül mindennek a miértje, amikor összeáll a kép.

Elkezdtem tehát külföldi munka után nézelődni, beszéltem ismerősökkel, olvastam blogokat is, hogyan is kellene nekiállnom a munkakeresésnek. Persze először magát az országot kellett megálmodnom, ahol mindezt elképzelem. A nyelvtudás az, ami elsődlegesen meghatározza, merre induljon el az ember, de mivel a német nyelvtudásom jobb, mint az angol, ezért gondoltam maradok a német nyelvterületnél.Tehát döntenem kellett Németország és Ausztria között. Végül a mérleg nyelve az ausztriai munka felé billent. Ami nagyon fontos volt nekem, mivel nagyon családcentrikus vagyok, hogy elérhető távolságban legyenek. Bármikor történhet bármi sajnos, jobb, ha autóval pár óra alatt ott tudok lenni, ez nekem biztonságot jelent. Ezért igyekeztem a határ menti városokban állást találni, elsősorban a vendéglátásban gondolkodtam, mert abban munkaerőhiány is van mostanában. Az interneten rátaláltam egy cégre, aki kifejezetten ausztriai munka keresésében nyújt segítséget. Azon dolgoznak, hogy akár pár hét alatt felkészítsék a munkakeresőket arra, hogy munkába tudjanak állni Ausztriában. Vannak szezonális programjaik is, aki nem szeretné az egész évet kinn tölteni, annak ajánlott ezt választani. Többféle pozíció megpályázásában nyújtanak segítséget, úgy, mint szobalány, mosogató, konyhai kisegítő, szakács vagy felszolgáló. teljeskörű asszisztenciát vállalnak, nem engedik el a kezed, ha kell újra is pályáztatnak, tehát nagyon lelkiismeretesen végig kísérnek az úton, egy percig sem hagynak magadra, hogy elveszettnek érezd magad, hiszen egyedül egy idegen országban valljuk be, nem mindenkinek leányálom.

Nekem is nagyon hamar sikerült munkát találni, először én is egy szezonális programba vágtam bele, és valóban azt kaptam, amit ígértek. Gördülékenyen ment minden, egyáltalán nem bántam meg, hogy őket választottam. Amellett, hogy félre tudtam tenni pénzt, az eredeti célom, a búfelejtés is sikeres volt.

Ami pedig különösen jó annak, aki velem ellentétben nem egyedül, hanem párban vágna neki a nagy kalandnak, páros pályáztatást is vállalnak, így a párok akár egy helyen is dolgozhatnak, persze amennyiben szeretnének. Bár én sose voltam az egy helyen dolgozásnak, szerintem kell egy kis teret hagyni a másiknak, nem kell 0-24-ben együtt lenni, de ez csak én véleményem.

Ha valaki tehát azon gondolkozik, hogy ausztriai munkát vállal a jövőben, és mindezt a lehető leggördülékenyebben szeretné lebonyolítani, akkor bátran tudom ajánlani őket, mert az ígéretükhöz híven valóban maximálisan azon vannak, hogy ez sikerüljön.