Még egy rockernek is szüksége van táskára

Bárki bármi is mond, az otthoni zenehallgatás nem azt az élményt adja, mintha valaki elmegy egy koncertre, és az első sorból csápol a kedvenc bandájának. Ma már elég jó minőségű digitális felvételeket lehet venni, és ha valaki inkább a régi hangzást szereti, elmehet egy lemezboltba, hogy egy lemezlejátszón hallgassa meg a kedvenc dalait. Nekem mindegy a hordozó, inkább mégis koncertekre járok, mert akkor sokkal inkább átjön a banda energiája, ráadásul ők sem tudják kétszer ugyanazt a műsort lenyomni, mindig változtatnak a dalon, a hangzáson. Így mintha mindig újra felfedezném a régi kedves számokat, amiket otthon már unalomig hallgattam.

Bár a nyár a nagy fesztiválszezon, télen is bőven vannak programok, nem kell otthon ülni, ha valaki zenét akar hallgatni, hisz akár még december környékén is vannak együttesek, akik éppen ekkortájt turnéznak. De nem lehet csak úgy elmenni egy koncertere, ahhoz előkészületek kellenek. Senki nem akar úgy bemenni a tömegbe, hogy aztán a koncert végén azon gondolkozzon, vajon hová lett a telefonja meg  tárcája. Évekig voltam olyan bolond, hogy a zsebemben hordoztam a tárcámat, aztán percenként kellett figyelnem, nem esik-e ki, vagy rosszabb esetben nem lopták-e ki. És akkor biztosan keresztet vethetek rá, hisz nagy tömegben aztán hiába keresem, és panaszkodok a biztonságiaknak, hogy nincs meg.

Ezért elhatároztam, hogy felelősségteljesebben fogok szórakozni járni, és beszerzek egy zárható táskát, ahol biztonságban vannak a dolgaim. Rendben, de mégse mehetek aktatáskával vagy hátizsákkal koncertre, azzal mégis furán néznék ki.   Sokáig nézegetem a táskákat a neten, végül rájöttem, hogy egy vadásztáskát kéne beszereznem. Az nem túl nagy, stabilan zárható, és mégis férfiasabb, mint egy sima oldaltáska. Pont beleférnek a dolgaim, és még jól is nézek ki vele. Találtam is egy oldalt, ahol többfélét is árulnak, ráadásul jó minőségű bőrből.

Már úton volt felém a kiválasztott vadásztáska, de azért kicsit aggódtam, hogy mi lesz, ha mégse tetszik, esetleg túl kicsit lesz nekem, vagy rájövök, hogy mégse ilyet szerettem volna. Megnéztem az oldalt, és a táskát egyszerűen visszaveszi a cég, ha mégsem felel meg, túl kicsi a mérete, nem jó a színe stb. Így könnyen cserélhetem, ha inkább egy más jellegű, mindennaposabb kinézetű oldaltáskát szeretnék, vagy feketében jobban tetszene ez a design. Ráadásul 30.000 forint érték fölött nem is nekem kell visszaküldeni a terméket, hanem a cég futárt küld a táskáért, és teljesen ingyen kicseréli. Még azzal sem kell bajlódnom, hogy elmenjek a postára, és feladjam csomagként, a cég elintézi ezt is. Ha olcsóbb a cseretermék, abban az esetben a webbolt visszajuttatja a különbözet értékét, ha pedig drágább az új táska, akkor a csere során utánvéttel a futárnál kifizethetjük a különbözetet.

Mivel ilyen jók a feltételek, és úgy látszott, ez a webshop nagyon jó minőségű bőr termékeket árul, így körülnéztem, milyen táskáik vannak még. Sok féle különböző táskát árulnak, oldaltáskát nőknek és férfiaknak, bőr aktatáskát nőknek és férfiaknak, még övtáskát is, és orvosi táskát is. Ezen kívül még vannak bőröndök, különböző méretben, még olyanok is, amik megfelelnek a különböző légitársaságok méretelőírásainak, és fel lehet őket vinni az utastérbe is, hisz garantáltan beférnek a fejek fölött lévő tárolóba. Ezen kívül, aki sokat utazik, az választhat egyéb utazási kiegészítők közül, van itt például kispárna, gurulós táskatartó, és a kis lakat bőröndhöz. Ezen kívül vannak még iskolatáskák és óratartó dobozok is.

Végül rendben megjött a táska, és pont olyan volt, mint amilyenre vágytam, tökéletes volt még a színe is. Ugye aggódtam miatta, hogy esetleg túl nagy vagy kicsi lesz nekem, de pont belefér az a pár dolog, amit magammal szoktam hurcolni nap mint nap. Így már én is magabiztosan járok koncertre, hisz nem csak jól nézek ki az új táskámmal, de az értékeim is biztonságban vannak.