Nem tudok majd zenét hallgatni a gépemről?

Imádok zenét hallgatni. Éjjel-nappal szól valami, vagy a telefonomról hallgatok zenét fülhallgatóval, vagy anélkül készülődés közben, illetve amikor otthon vagyok, akkor a laptopról megy a zene. Nem tudok meglenni nélküle, ráadásul nem is szeretek otthon csöndben lenni. Valamiért akkor zavar a csönd, persze néha-néha 1-1 óra csöndben pihenés nagyon jót tesz, de az esetek nagy részében mindig szól nálam valami.

Még akkor is zenét hallgatok, ha úton vagyok, vagy ha az irodában dolgozom. Vagy amikor bevásárolni megyek. Egy szónak is száz a vége, imádom a zenét. Rengeteg koncertre járok, nyáron mindig van valamilyen fesztivál, ahova elmegyünk a többiekkel, de az is gyakran előfordul, hogy külföldre megyünk egy-egy jó koncertért.

Sajnos 4 vagy talán 5 héttel ezelőtt tönkrement a laptopom. Először azt vettem észre, hogy nehezen kapcsol be, még akkor is, ha teljesen fel volt töltve vagy éppen rá volt dugva az áramra. Utána jött a másik probléma, mégpedig az, hogy borzasztóan lassú volt. Néha azt mutatta, hogy a mappákban nincs semmilyen fájl, pedig hát tudom, hogy volt, hiszen ott tároltam csomó mindent. Aztán gondoltam, hogy akkor egy pendrive-ra mindent leszedek, hátha az zavarja, hogy ilyen sok cucc van rajta. De ez sem segített, végül már be sem kapcsolt. Volt egy ilyen érzésem, hogy ez lesz a vége, úgyhogy még mielőtt teljesen felmondta volna a szolgálatot a gépem, megnéztem, hol foglalkoznak Asus laptopokkal Budapesten. Ugyanis ott lakom, szóval amúgy is tudom, hogy itt mindenre lehet találni megoldást, de elég nagy ez a város, szóval nem akarok órákat tömegközlekedésen tölteni, csak azért, hogy eljussak otthonról egy távoli kerületbe, ahol megcsinálják a gépem.

Szóval előre gondolkoztam és megnéztem a neten, mi lesz a megoldás a gondomra, ha tényleg befuccsol szegény gép. A pcmentor.hu-t találtam a legjobbnak, ők garanciális asus szerviz szóra is megtalálhatóak voltak a keresőben. Az enyém ugyan már nem garanciális, de az oldalon rögtön meg is találtam a számomra megnyugtató mondatot: garancia nélküli gépeket is vállalnak. És mivel kapcsolatban állnak a gyártóval, ezért tuti biztos, hogy meg tudják csinálni a laptopot.

Láttam, hogy nagyon sok féle szolgáltatásuk van,az adatmentéstől kezdve, operációs rendszer telepítésén át, tisztítás..minden van náluk. Az árak is kedvezőek és van lehetőség arra is, hogy sürgősen megcsinálják, ha az ügyfélnek ez a kérése. Úgyhogy amikor bekövetkezett a nagy gond, egyből őket kerestem fel. Nekik két üzletük is van Budapesten, így könnyű volt eljutni oda, akármelyiket is választja az ember.

Elmondtam nekik a gondomat, illetve azt is, hogy ugyan nem sürgős a dolog annyira, tehát nem tíz perc múlva várnám a kész laptopomat, de imádnám, ha nem egy hetet kellene rá várnom. Nagyon készségesek voltak és kedvesek, szépen elmondták, hogy ugyan így ránézésre nem tudják megmondani, de megvizsgálják, visszajeleznek és akkor ha számomra is ok a dolog, akkor nekiállnak és 1-2 nap alatt kész is lesz. Ennek nagyon örültem, hiszen így nem az történt, hogy ott hagytam a gépet, megcsinálják aztán annyit fizetek, hogy a szemem is keresztbe áll tőle. Szeretem, amikor egy boltban ennyire ügyfélközpontúak és nem a pénzt akarják lehúzni az emberről, hanem tényleg segíteni, hiszen a munkájukat szeretik és szívesen csinálják azt, amit. Ezt a hozzáállást szeretem, én is így dolgozom.

A gépemet sikerült megjavítaniuk, ennek nagyon örültem, mert kicsit tartottam az elején tőle, hogy nem fogják tudni megmenteni és újat kell vennem. Az valahogy nagyon nem esett volna jól se a lelkemnek, se a tárcámnak. De szerencsére a sztori vége egész jó lett, azóta pedig csak úgy dalolászik a gépem.