Mi kell a zenésznek? Kézkrém!

Lassan 17 éve zenélek. Mindig is ez volt a hobbim, majd később ezt is tanultam. Mára már ki merem jelenteni, hogy zenész vagyok. Gyerekkoromtól fogva imádok, hangszeren játszani legyen ez húros, vonós, billentyűs, fúvós. Amilyen csak a kezem ügyébe kerül, megpróbálok rajta játszani, de legalább megszólaltatni. Természetesen az évek során szakosodik az ember, így kötöttem ki én is a vonós hangszerek családjánál, azon belül pedig a csellónál. Az ehhez való tehetségem bizonyult a legerősebbnek és én magam is ezt élveztem a legjobban. A hangszernek az adottságai, a hangzása, sőt még a formája is teljesen magával ragadott. Így ezen a hangszeren kezdtem el komolyabban megtanulni játszani. A mai napig tökéletesre fejleszteni a képességeimet és igyekszem a legjobb lenni a zenésztársaim közt. De sok problémát és akadályt kell ehhez áthidalni. Kezdve az alap hangszerhasználati módok elsajátításával, a kottaolvasással, játékmódok megismerésével, át a hangszertartozékok és kiegészítők folyamatos megvásárlásán valamint karbantartásán, egészen saját testünk fizikai állóképességéig és egészségéig. Igen, valóban összetett dolog egy hangszeren játszani, mert nem csak pár, hanem rengeteg dologra kell szimultán figyelni.

Ha csak egy példát szeretnék mondani arra, hogy milyen is az, amikor a zenész nem csak a zenével, kell, hogy törődjön, had hozzam fel példának okáért a kezünk karbantartását. Ne csak arra gondoljunk, hogy be kell melegíteni a kezeket gyakorlás előtt, vagy éppen gyakorlással, vagy, hogy meg kell tornáztatni az ujjunkat. Itt kifejezetten arra gondolok, hogy egy hideg időben való ízületi gyulladás, vagy éppen csak kiszáradás, milyen végzetes lehet. Fontos a kezünk, bőrünk ápolása és hidratálása. Így kezdtem el kézkrémet használni, mégpedig egy különleges körömvirágos kézkrémet. Ezt a kézkrémet az aquamundi.hu webshop oldalán találtam meg.

kézkrém

Ez egy elképesztően bársonyos, enyhén kamilla valamint levendula illatú kézkrém. Rengeteg vitaminban (E-, A-, B- és C vitaminokban) és Omega-3 zsírsavakban gazdag, hozzáadott avokadóolaj, az olajbogyóból kivont bőrrokon szkvalán és a középkorban csodanövényként számon tartott körömvirág olaj összetételéből készült. 100%-ig természetes anyagokat tartalmaz, nem tartalmaz ártalmas kemikáliákat, szintetikus vegyszereket se mesterséges színezéket vagy illatfokozót. Egy tökéletesen természetes krém, amely tökéletesen bevált és imádom.
Alkalmazása rendkívül egyszerű és egyáltalán nem pazarlós. Egy ujjhegynyit kell kezünkre nyomni belőle és addig masszírozni a bőrbe, amíg az fel nem szívja. Nem ragacsos, nem tart órákig, amíg beszívódik, nem tömíti el a pórusokat. És ez a kevés is elég ahhoz, hogy a bőrömet, kezemet megóvja, felfrissítse, és újult erővel tudjak nekiugrani a gyakorlásnak, vagy akár a koncertnek.
Szerencsére a szavatosságát is sokáig megőrzi, felbontást követő 12 hónapig.

Praktikus, könnyen tárolható és hordozható az 50ml-es kiszerelésnek köszönhetően, természetes, de kellemes illatú és csodát tesz a kiszáradt kézzel, kicserepesedett bőrrel. Mivel ez egy olajos és nem zsíros kézkrám, így zsíros bőrre is egyaránt használható, hatóanyagai azon is érvényesülnek, és nem zsírosítja tovább. Minden bőrtípusra kiváló.

Próbáltam már több fajta kézkrémet, vagy testápolót, legyen az norvég formulás, glicerines, aloe verás, vagy shea vajas, de még egyik sem tetszett és hatott annyira, mint ez a krém.
Mióta ezt használom, nincs baj, ha fúj a szél, vagy csak sok volt a mosogatni való, hógolyóztam vagy kertészkedtem a napon. Csak bekenem, és azonnal le tudok ülni a hangszerhez gyakorolni, erőlködés fájdalomérzet vagy dehidratáltság nélkül. Akár minden nap használhatom, de hatása hosszan tartó, így ha nincs minden nap nálam, akkor sem aggódom.

Örülök, hogy megtaláltam ezt a terméket, tényleg csak ajánlani tudom, nem csak zenészeknek, de bárkinek, akinek a kezei komolyabb igénybevételnek vannak kitéve akár munkája, vagy akár a hobbija során.