Szóval kitaláltam, hogy leteszem a motoros jogsit…

A zene szeretete részemről már régóta a családban öröklődik. Gyerekkoromban sokat hallgattam nagypapámtól a sztorikat arról, hogyan járta az országot a harmonikájával mielőtt megismerte volna a mamát. Esküvőkön zenélt az öreg, és a konklúzió mindig az, hogy az így keresett pénzéből vette meg a motorját 59-ben, ami az első nagy szerelme volt. Aztán jött később a nagymamám!

Így valahogy pszichés szinten összekapcsolódott a fejemben a zene és a motorozás, amellett persze, hogy a motor nagyon adja a rock and roll-t. Középiskolában a haverjaim érettségi előtt sorra szerezték meg a motorjogosítványt, de ekkor én az akkori garázszenekarunk miatt kimaradtam a szórásból. Most viszont feltört bennem a késztetés, hogy letegyem a motorjogsit.

Utánanézni a dolgoknak nem volt bonyolult az internet világában, habár először persze egy csomó egymásnak ellentmondó információt találtam csak. Végül aztán egy óra keresgélés után sikerült rábukkannom erre az oldalra, ami szerintem igazán korrektül összefoglal mindent, amit a motorjogosítvány megszerzéséről tudni kell: életkorok, szabályok, melyik kategória pontosan mit fed le, árak, stb.

Az, hogy melyik kategóriát válasszam, már más kérdés. A pénzt rá tudom szánni bármelyik jogosítványra, de a legnagyobb motorok már jó drágák tudnak lenni, eszik a benzint, szóval a Harley Davidson-t azt hiszem, megtartom inkább arra, ha majd beüt a kapuzárási pánik. Egyelőre úgyis csak arra tervezem használni a motort, hogy elkapjon az életérzés, száguldozzak vele kicsit, miközben a kedvenc zenéimet hallgatom és inspirálódom, hogy milyen számot találjak ki legközelebb. Szívesen mennék vele terepre is, mert a sima betonutak egy idő után már unalmassá válhatnak, meg szívesen gondolok a délutánokra, amikor a motoros haverokkal lógtunk a suli után, és ugrattak a városhatárban.

Így az első felbuzdulás után lesz még mit átgondolnom, hogy mit is akarok pontosan ezzel kapcsolatban, és hamarosan valószínűleg írok egy bejegyzést arról is, hogy mit választottam. Most megelégszem azzal, hogy utánajártam minek kell megfelelni, hogy egyáltalán vezethessek motort. Ha más is van, aki épp azon gondolkozik, hogy motort vegyen magának, annak még jól jöhet az oldal, amit feljebb linkeltem, mert benne van minden a motorjogosítványról – az is, amit tudni akartál, meg az is, amit tudni kell. Remélem másnak meg tudom spórolni azt az egy órát, amit felesleges keresgéléssel töltöttem, mielőtt rátaláltam erre.