A környezetbarát zenekar, aki jó célokat közvetít

A kedvenc zenekarom nemrég adta ki az új albumát. Első ránézésre teljesen átlagos európai zenekarnak tűnnek. Követik a trendeket, de megmaradtak egyedinek, hogy kitűnhessenek a tömegből, és megőrizhessék saját stílusukat, amihez rendületlenül hűek. Az új album is követi a tőlük megszokott hangzásvilágot, és atmoszférát, bár mint lelkes rajongójuk, és támogatójuk, bátran ki merem jelenteni, hogy ez a korong tartalmazza az eddigi legütősebb, és legerősebb dalokat. Eddig is foglalkoztak komolyabb témákkal, mint a gyermekbántalmazás, vagy a családon belüli erőszak, és kiálltak az állatkínzás ellen, most egy teljesen új cél tűztek ki maguk elé, mégpedig hogy hirdessék a környezettudatosságot.
Direkt nem említem a zenekar nevét, mert nem őket szeretném az arcotokba nyomva reklámozni, hanem arról szeretnék beszélni, hogy mennyire nagyszerű, hogy egy zenekar nem arra használja fel a népszerűségét, amit a művészete által ért el, hogy sütkérezzen abban, pedig megtehetné, hiszen megdolgozott érte. Inkább azt választja, hogy jó dolgok mellé áll, és a koncertjegyek, fellépések, lemezek eladása által befolyt összeg egy bizonyos részét – ami nem a nekik dolgozó crew-nak, vagy a hihetetlenül magas költségekkel járó technikára, és lemezfelvételre megy el – olyan nonprofit szervezeteknek ajánlják fel, akiknek célja, hogy a világon élhető körülmények létrejöttét segítsék.
Az új album is erről szól. Nem csak a szövegek, a látványvilág, a klipek köthetőek össze a környezetvédelemmel. A kampány a social média posztoktól elkezdve az új merchen át a lemez elkészítéséig mindenre kihatott. A posztokban a fiúk személyesen arra buzdítják a népet, hogy ők is tehetnek a klímaváltozás ellen, és meg is mutatják hogyan. Adományt gyűjtenek, és mindezt élvezettel teszik. A zenekar új merche nem csak a rajta található “save the world” feliratot kapta (ami amúgy a lemez, és a rajta található megasláger címe is) hanem maga a pólók elkészítése is környezetbarát módon, megújuló energiaforrás által, használt pólókra nyomtatva készült. A lemez szintén olyan stúdióban került felvételre, ahol napelemek biztosítják az áramellátást, és a lemez borítója nem műanyagból, hanem újrahasznosított kemény papírból készült. Egy stúdióban található, nem kis összeget érő gépek és masinák egész nap áram alatt vannak, nem beszélve a működésükhöz szükséges, megfelelő hőmérséklet fenntartásáról, amihez klíma, vagy fűtés kell nem kis területen, ami rengeteg áramot emészt fel. Egy megfelelő napelem rendszerrel felszerelt objektum azonban képes arra, hogy még több áramot is termeljen, mint amire szüksége van a használójának, így az a szolgáltatónak megy, amiért az fizet. Így akár le is nullázhatóak a villanyszámlák, amivel csökkenthető is a stúdió fenntartásának költsége, és lehetővé teszi még modernebb eszközök vásárlását, vagy az árak (munkadíj) csökkentését. A stúdió kifejezetten büszke arra, hogy napelemeket használnak, és ők is arra buzdítják a többi stúdiót, hogy bátran fektessenek bele a napelemekbe. Napelem támogatás 2019 kulcsszóval rá is találhatunk a jelenlegi állami támogatásra. A közép-magyarországi régióban VEKOP, a többi régióban pedig GINOP pályázatként érhető el a „Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a középmagyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” elnevezésű pályázat. A 105,2 milliárd forintos keretösszegből 0%-os kamatozású, minimum 500.000 forintos, maximum 10 millió forintos hitel formájában támogatják az épületeiket korszerűsíteni akaró magánszemélyeket is.
A PENTELE SOLAR Kereskedelmi és Szolgáltató korlátolt Felelősségű Társaság  számára a napelem rendszer telepítés során nem áll meg a munka a szerelésnél. Szeretnék minél több ember számára elérhetővé tenni a fotovoltaikus rendszereket, ezért igyekeznek a lehető legtöbb téren segítséget nyújtani ügyfeleiknek. Komoly tapasztalatunk van már a papírmunkát illetően, amire bárki nyugodtan támaszkodhat, hogy így gyorsabban, gördülékenyebben menjen az adminisztráció, ami egyébként a leghosszabb részét jelenti a telepítés teljes folyamatának. Tehát ha napelem pályázatban gondolkozna bárki, bátran keresse meg őket, és kérjen ajánlatot az alábbi linken: napelem támogatás 2019.