Motoros bukósisakban koncerteken

Korábban sűrűn járkáltam motoros találkozókra, fesztiválokra és hasonló jellegű rendezvényekre. Érdekeltek maguk a felvonuló motorok, a vicces programok és az esti koncertek is, ezért tényleg egész napos jelenlétet követeltek meg ezek a programok. Sokszor volt olyan, hogy délelőtt inkább csak pihengettünk a késő estig tartó koncertek okán, és amint rendbe szedtük magunkat, körülbelül a programokkal együtt már mi is bevetésre készen álltunk.

Napközben, ha már végignéztük az összes újonnan érkezett kiállítási darabot, és mondjuk a napközi programok sem érdekeltek minket annyira, akkor általában kerestünk 1-2 kiszemelt járgányt, és megkértük a tulajdonosokat, hogy ha idejük engedik, akkor vigyenek minket egy kicsit a paripájukon, csak hogy mi is érezhessük az ezáltal nyújtott szabadságot. Nem mindenki volt erre az igényünkre vevő, de teljesen soha egy percig se volt emiatt rossz érzés bennünk, hiszen ők tesznek azzal nagyon nagy szívességet, ha valamilyen oknál fogva még is el tudnak vinni minket akár csak egy kis körre is a fesztivál területén belül. Akkor már viszont egy kicsit nehezebb dolgunk volt, ha a tulaj mindenképpen ki akart menni a fesztivál területéről, ugyanis abban az esetben magamnak kellett biztosítani a motoros bukósisak meglétét. Ha alapból utassal érkezett a tulaj a fesztiválra, akkor sosem csináltak ebből ügyet, hanem szó nélkül kölcsönadták a második motoros bukósisakot. Voltak azonban olyanok is, akik a kétszemélyes motorjuk ellenére is csak egyedül érkeztek, és ilyenkor kezdődhetett a hajtóvadászat egy motoros bukósisakért. Minden egyes alkalommal elhatároztam, hogy a következő fesztiválra kölcsön kérem öcsém barátnőjének a sisakját, így legalább egy felesleges kört megspórolnék minden ilyen utazgatás során.

Egyébként nem tudom, hogy megfigyeltétek-e már, de általában egy ilyen fesztiválon minden esetben ott van a tulajnál a bukósisak, még akár az esti koncerteken is. Nincs is annál jobb, mikor az ember a középső soroknál úgy érzi mintha Daft Punk koncerten lenne, mert maximum ott indokolt az egy négyzetméterre eső bukósisakosok száma. Sőt még ott is igen zavaró tud lenni, ha éppenséggel ezek miatt nem látsz semmit előre. Még nem mertem megkérdezni egy motorost sem, hogy miért nem hagyják ilyenkor a lakókocsijukban vagy sátrukban a motoros bukósisakokat, de gyanítom, hogy az ál ennek hátterében, hogy a motoros szintet már szimbiózisban él az ő kedves kis bukósisakjával.