Próba utáni sörözés közben beszélgettünk a háztartási katasztrófákról

Néhány hónappal ezelőtt csatlakoztam egy zenekarhoz, amely egy baráti társaságból jött össze. Én egy kicsit kilógtam a sorból, mivel korábban nem ismertem őket. Egy közös barátunk ajánlott be engem, ugyanis a srácok dobost kerestek, és végül szerény személyemben meg is találták. Elsőre kicsit féltem attól, hogy kívülállóként csöppenek majd bele egy már jól összeszokott társaságba, de szerencsére a félelmeim nem igazolódtak be. Nagyon jófejek voltak hozzám, egyből közvetlenül fogadtak, és a próbák igazán jó hangulatban teltek. Jó szokásunkká vált, hogy minden próba után megittunk egy sört a próbateremben. Most viszont, hogy végre kinyitottak a vendéglátó helyek is, a közeli sörözőbe szoktunk beülni.

A próbák általában csütörökön szoktak lenni, és a múlt héten sem maradhatott el a próba utáni sörözés. Ilyenkor a zenén kívül a magánéletünkről, munkánkról és egyéb hobbikról is szoktunk beszélgetni. Meg úgy általában mindenről, ami épp eszünkbe jut. A múltkor basszusgitáros srác, Matyi kezdte a sort, amikor is elpanaszolta, hogy mostanában megállás nélkül visszaömlik a víz náluk a fürdőszobai csapból. Próbálta maga megoldani a dolgot, de egyelőre eredménytelenül. Gondoltam segítek rajta kicsit, ezért ajánlottam neki, hogy nézzen fel a vizgazfutesszerelo24.hu-ra, mert tőlük garantáltan szakértő segítséget kap majd. Nekem is volt már korábban hasonló problémám, és akkor kerestem fel őket először egy barát ajánlására. Azt is mondtam Matyinak, hogy nehogy saját kezűleg essen neki a dugulás elhárításának, mert azzal csak rontani fog a helyzeten. (Ezt pont a vizgazfutesszerelo24.hu szakemberétől tanultam meg.) Bizonyítékképpen meg is mutattam neki az oldalon található szöveget a duguláselhárítás menetéről, ahol feketén-fehéren le is van írva mindez.

Matyi el is mentette az oldalt, de azért még kérdezősködött kicsit felőlük. Elmeséltem neki, hogy nálunk a konyhai lefolyó dugult el, de valami olyan szinten, hogy akárhogy próbálkoztunk, két napig egy csepp víz sem akart lefolyni rendesen. Ekkora persze már olyan émelyítő szagok is áradtak a lefolyóból, hogy majd elájultunk. Muszáj volt szakembert hívni, és a vizgazfutesszerelo24.hu tűnt a legrátermettebbnek a feladatra az oldalon olvasottak alapján.

Ezt azért mondom, mert már vagy 30 éve vannak a pályán, ráadásul sürgős esetekben már 1 órán belül is ki tudnak szállni. Mi több, telefonos ügyeletet is fenntartanak, aminek a segítségével 0-24-ben elérhetőek. Nos, mi egy percig sem szerettük volna tovább a lefolyót szagolni, úgyhogy hívtuk is őket. Elsőre sajnos nem sikerült elérnünk őket, de alább az oldalukon láttuk, hogy lehet tőlük visszahívást is kérni egy űrlap segítségével. Ott szépen leírtuk minden bajunkat, jeleztük, hogy elég sürgős lenne a dolog, és miután beküldtük az adatokat, 20 percen belül jött is a hívás a vizgazfutesszerelo24.hu-tól.

Telefonon keresztül lebeszéltünk velük mindent, majd a megbeszélt időpontban meg is érkezett a szerelő. Profi eszközökkel neki kb. 30 percbe tellett neki megoldani a problémát, és még külön kiszállási díjat sem kért el. A vizgazfutesszerelo24.hu ugyanis nem számol fel kiszállási díjat, ha bármilyen munkát is elvégez végül, és nem csak felmérni jön ki.

Az én pozitív tapasztalataimról elmondottak meggyőzhették Matyit is, ugyanis pár nappal később kaptam tőle egy hálálkodó sms-t, amiért beajánlottam neki a vizgázosokat. Azt írta, hogy seperc alatt megszüntették a dugulást náluk, és legközelebb is őket hívja majd, akár a fűtéssel, akár a csapokkal vagy wc-vel lesz probléma. Én meg mit ne mondjak, örültem a fejemnek, hogy szereztem egy jó pontot a srácoknál.