A bandával hosszabb utakra is megyünk

Már egy jó ideje létezik a zenekar, és sok mindent átéltünk együtt. Az ember számára természetes, hogy sok időt tölt el a barátaival, elmennek együtt étterembe vagy egy bárba, közös programokat szerveznek, de mivel mi nem csak barátok vagyunk a bandával, hanem a szabadidőnkön túl is sok időt töltünk együtt, ezért nem ritka, hogy akár több napot is egymás társaságában töltünk.

De ez csak a dolog egyik fele, mert azon túl persze turnézni is szoktunk, és ha messzebbi, vidéki helyszínre megyünk, akkor bizony több órát vagyunk együtt a buszban vagy kocsiban. És valamikor ott kell maradnunk éjszakára is, mert nem érnénk haza, csak hajnalban, és ilyenkor persze van olyan is, hogy egy szobában alszunk a hotelben.

Egy szóval már megszoktuk, hogy együtt utazunk, de közben meg még nem mentünk el igazán nyaralni sehová együtt, és úgy gondoltuk, hogy ezen ideje változtatni. De mivel még nem nyaraltunk együtt, több előkészület kell az úthoz, jobban át kell gondolnunk, mint egy pár napos turnét.

Néhány embernek jobb tapasztalata van, mint másoknak utazás közben. Bizonyos utazási stílusok érdemesebbé és hitelesebbé teszik utazásainkat? Úgy tűnik, sokan úgy gondolják. A nyaralás lényegében hosszú idő (gyakran hónapok) eltöltését jelenti ugyanazon a helyen, és valóban így jobban meg lehet ismerni a helyet, mint akik csak néhány napot töltenek ott. A lassú és hosszas utazás rajongói gyakran nézik le az olyan embereket, akik úgy döntenek, hogy több helyet néznek meg, de kevesebb időt töltenek ott, mert minél több programot akarnak bezsúfolni. Úgy vélik, hogy a „gyors utazók” csak a listáról akarják kihúzni a dolgokat, és nem igazán tapasztalnak meg semmit. Szóval, van egy 2 hetes nyaralásod, és egy új országot látogatsz meg. Néhány alkalommal (és sokszor az interneten) láttam ezt a hozzáállást, hogy az emberek lenézik azokat, akik csak egy gyors túrára mennek oda, és nem töltenek ott több időt, és tényleg bosszant. Azok, akik sok látnivalót szeretnének látni, nem csak azért teszik, hogy kihúzzák őket egy listából; meglátogatják ezeket a nevezetességeket, mert valóban érdekli őket. Az emberek elmennek a római Kolosszeumba, hogy csináljanak egy selfie-t és azt mondják utána, hogy ott voltak? Nem, azért mennek, mert az az épület az emberiség történetének csodálatos és ikonikus darabja. Ugyanez mondható el sok turisztikai látványosságról. Gondolom, hogy a lehető legjobb utazási lehetőség a lehető legtöbb látványosság megtekintésére irányul? Nem igazán, de néha egy kicsit sietni kell, és ez nem azt jelenti, hogy azok, akik ezt csinálják, kevesebb „tapasztalattal” rendelkeznek, mint bárki más.

Azt mondják, hogy azok, akik mindent meg akarnak nézni, minden fontos látványosságot, azok nem látják a valódi országot, de ezek nem tudják, hogy nem is akarják látni a valódi országot, mert ők nem a hétköznapi helyszínekre kíváncsiak. Semmi baj nincs azzal, hogy valaki néhány napot töltsön egy év alatt egy szép tengerparton, ahol egzotikus koktélokat fogyaszthat, és a barnára süttetheti magát. Nem mindegyikünk ugyanazokkal a célokkal és vágyakkal rendelkezik az utazáshoz, és még azok is, akik általában az olcsóbb utazásra mennek, szükségük van néhány luxus tengerparti élményre.

A csoportos túra egy újabb divatos utazási stílus. Azzal lehet érvelni ez ellen, hogy a nagy csoportos túrákon az emberek nem igazán keverednek a helyiekkel, vagy nem térnek le az ismert útról, de nem mindenki akarja ezt megtenni. Nincs semmi baj, ha egy országot egy buszablakon keresztül látjuk. Valószínűleg nem ez a stílusú nyaralás, amit választanék, de mindenki csinálja azt, ami neki tetszik.

Az olcsóbb vagy spórolósabb utazási stílus gyakran magában foglalja a zsúfolt hosteleket, sok hátizsákos utazóval való közösködést és olcsó, helyi közlekedést. A hátizsákos turisták gyakran rossz hírnévvel rendelkeznek, és gyakran vádolják őket azzal, hogy nem igazán „látnak” egy országot. De valójában, a hátizsákozás kifejezés olyan sok különböző utazó számára alkalmazható, nem mindenki alszik diákszállón és eszik nagyon olcsó ételeket.

Egyelőre nem tudom, hogy a mi nyaralásunk hogy fog alakulni, de már ki is néztünk egy belföldi helyszínt. És mivel én szeretek előre tervezni, már az autópálya matricát is megvettem. Nagyon idegesítő, amikor külön ezért meg kell állni az út elején, és van olyan is, hogy az ember elfelejti, és akkor meg csomót fizethet a büntetésért. Éppen ezért én inkább megveszem előre, és akkor nincs vele gond.

Nagyon könnyen meg tudtam venni a neten egy erre szakosodott oldalon. Itt persze az összes típusú matrica rendelhető, és a legjobb benne, hogy még spórolni is lehet vele, ha az ember nem csak pár naposat vesz, hanem éveset mondjuk. Az jobban megéri, ha az ember sokat utazik. Amúgy meg ezen az oldalon hírek is vannak a matricákról meg az autópályákról. Magyarországi Autópálya matrica vásárlás online 2019

Ha már minden megvan, és felkészültünk az útra, akkor biztos, hogy az egész banda jól fogja magát érezni a nyaraláson.