Felfedezések zeneterápia közben

Egyre gyakrabban merül fel az igény kifejezetten kismamák vagy kisgyermekes családok számára komoly- vagy könnyűzenei programra. A múltkor is épp egy ilyet tartottunk, ami terápiás célt szolgál, akár babakocsiban, akár pocakban érkezik még a kicsi. Az erről szóló elméletek eltérőek lehetnek, én sem tudom, hogy mi igaz és mi áltudomány. Az mindenesetre biztos, hogy kellemes hangzatokkal nem árthatunk a kicsit korai fejlődésének, legyenek bármelyik fejlődési szakaszban. Az is biztos, hogy a zene mindenképp meghatározó lehet egy életen át.

Attól függően, hogy milyen az előadás és hogy melyik környéken tartjuk a koncertet, más-más jellegű közösség érkezik hozzánk. A múltkor feltűnt nekem, hogy egyre nagyobb, komolyabbnak tűnő babakocsikkal érkezik a közönség. Ki is néztem egyet, hogy puszta kíváncsiságból utánajárjak, mennyibe kerül egy ilyen és mit is tud pontosan. Az általam kiválasztott darab egy sport babakocsi volt.

Tényleg csupán kíváncsiságból jártam utána a dolognak, de rengeteget tanultam ezáltal a kisbabás szülők és a gyerekek igényeiről, és azzal is szembesültem, hogy manapság mennyivel könnyebb lehet ez a feladat, mint régen volt. Persze biztos sok új kihívással néznek szembe a mai szülők, legalább a babakocsik mellettük állnak.

Ez a sport babakocsi például egy mozdulattal átalakítható, igény szerint akár a kicsi összes babakocsis korszakában használható a támla döntésével. Mivel már a legtöbben kocsival mennek mindenhova, lényeges szempont, hogy a babakocsi a csomagtartóba, de akár a hátsó ülésre is könnyedén berakható. Első ránézésre ez a babakocsi nagyon masszívnak tűnt, azért is akadt meg rajta a szemem. De kiderült, hogy ennek ellenére egészen kicsire összecsukható!

Ennek ellenére minden alapvető tulajdonság megvan benne, amit egy babakocsitól elvár az ember. Az alsó tároló kosár akár még egy bevásárlásnál is jól jöhet. Az időjárás viszontagságai ellen egy kis kupola nyújt védelmet, legyen szó napról, esőről vagy akár szélről.

A babakocsik között böngészve aztán sok más modellt is találtam, amik mind különböző színekben érhetők el és a sport babakocsi jellemzői mellett rengeteg extra tulajdonságuk van, amik csak még egyszerűbbé teszik a babás mindennapokat, hogy legalább a babakocsi ne okozzon nehézséget.