Mit vegyek fel egy jazz koncertre?

A zenei ízlésem mondhatjuk, hogy elég sok színű, bármit meghallgatok a komolyzenétől egészen a rock zenéig. Jazz eseményeken viszonylag ritkán veszek részt, de nem mondok rá nemet, ha valaki elhív egyre. Azt szeretem abban a műfajban, hogy megállja a helyét, úgy egy romkocsmában, mint egy színházban. A közhiedelemmel szemben, a fiatalok is szívesen hallgatnak jazz zenét egy hangulatos pincehelységben például.
Épp egy ilyen jellegű koncertre készültem, amikor arra jöttem rá, hogy nem is tudom, mit vehetnék fel egy ilyen eseményre. A barátaim egy része a zenekar tagjait képezte, a többiekkel pedig a közönségben foglaltunk helyet, szóval nem akartam túlgondolni az egészet, de nem akartam kitűnni a tömegből sem.
Pár óra töprengés után arra gondoltam, hogy egy tunika pont megfelelő lenne egy ilyen alkalomhoz, nem is farmer, poló kombináció, de nem is kisestélyi. Ezzel csak az az egy probléma volt, hogy nekem volt ilyen darab a szekrényemben. Kérhettem volna kölcsön valakitől, de úgy gondoltam, hogy ha máskor is szükségem lehet rá, akkor miért ne vegyek egyet magamnak.

Általában tanácsot ezzel kapcsolatban, a ruhavásárlásban sokkal jártasabb barátaimtól szoktam kérni, de most kényelmesebb volt fellépni a netre és keresgélni. Viszonylag sok találatot dobott ki a tunika ruha webshop kulcsszóra a Google, de a legtöbb esetben az volt a problémám, hogy kékben nem volt olyan, ami tetszett volna, vagy épp nem akartam egy akkora összeget rászánni, amennyit rá kellett volna.
Nem rég vásároltam egy kék cipőt magamnak, amit még nem is vettem fel semmihez, mert a ruháim mind más színűek, és én sem arra pályázom, hogy úgy nézzek ki, mint egy papagáj.

Nem sokra rá, az Abutik.hu web áruház oldalára tévedtem és abban a kellemes meglepetésben volt részem első körben, hogy egész elérhető áruk van a ruháknak. Most már csak azért szorítottam, hogy legyen kékben is olyan, amilyen tetszik. Szerencsémre találtam egy tunikát világos kékben, amelyik tökéletesnek tűnt, nem csak a koncertre, de bármilyen hétvégi programhoz el tudtam képzelni.
A koncert előtt még megérkezett és azt vettem fel az új cipőmmel. Volt egy árnyalatnyi színkülönbség köztük, de az még pont belefért.

Amikor odaértem, egyik barátnőm rá is kérdezett, hogy honnan van ez a ruha, mert ismerős neki. Mondtam, hogy egy tunika ruha webshopra kerestem rá az interneten és ott találtam egy Abutik.hu nevű oldalt, ahonnan megrendeltem. Ekkor már tudta, hogy miért volt neki ismerős a ruha. Kiderült, hogy ő már többször vásárolt arról az oldalról és látta ezt a darabot is nem olyan rég. Elmondta, hogy onnan szokta rendelni többek között a fellépő ruháit is, ezért hetente átnézi az új kollekciót.

Úgy látszik, ennyi év ismeretség után lassan már teljesen mindegy, hogy tanácsot kérek-e, vagy egyedül fogok neki a keresgélésnek, úgy is ugyanott kötünk ki.
Az este nagyon jól telt, én legalább is jól éreztem magam, jól esett egy kis nyugis zenére borozgatni a ritkán látott barátaimmal. Az este során többen is megkérdezték hol vásároltam a ruhámat, szóval úgy gondolom jó üzletet kötöttem magammal, amikor ezt a darabot választottam.