A párom két szenvedélye: a zene és a kávé

Életem szerelme egy igazi, kelekótya művészlélek, aki egész nap kávét iszik, ott is rágyújt, ahol nem lenne szabad, és dalszövegeket firkál a buszjegy hátuljára. Ha zenét hallgat, nem lehet hozzászólni, és egyre gyakrabban próbálkozik azzal, hogy a dalszövegeihez zenét is szerezzen. Tekintve, hogy 4 hangszeren játszik, ez is olyan nehéz, amit kitalál, eldúdol, azt valamelyik számítógépes programmal megszerkeszti, és vááá, imádom a zenéket, amit csinál.

Közelgő szülinapja alkalmából úgy döntöttem, meglepem egy kávédarálóval. Nem igazán tudtam, merre induljak a témát illetően, és ahogy a neten keresgéltem, találtam egy csuda klassz weboldalt, igazából ilyen blog szerűség volt, ami ajándék ötleket gyűjtött csokorba. Az egyik cikk címe éppen ez volt: ajándék kávéimádóknak – már amikor a címet megláttam, tudtam, hogy jó helyen vagyok.

A cikk egy csomó érdekes infót tartalmazott – tudtad például, hogy a magyarok kb. 80 százaléka kávézik, rendszeresen, és napi 3 csészével fogyaszt ebből csodás fekete nedűből? Mert én bár sejtettem, hogy sokan kávéznak, azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyien – és ennyit.

Ezen kívül, a kávézásnak hatalmas kultúrája van, emlékeztetett rá a cikk, nemcsak hazánkban, hanem külföldön is, bizonyos helyeken egy gasztronómiai tökély, egy csoda ez a koffein tartalmú, gyakran életeket mentő ital.

Azt is megtudtam, hogy amikor kávézóba megyünk, az emberek csaknem 50 százaléka már a megérkezés előtt tudja, mit fog kérni, kb. 20 százalék a barista véleményét kéri ki, és tájékozódik is általa az akciókról, a fennmaradóak pedig helyben döntenek az itallap alapján. Te melyik csoportba tartozol?

Életem szerelme sose spórolt a kávén, így tudtam, hogy a kávédarálón és mellé vásárolandó különleges kávén én sem fogok – rákattintottam a weboldalon egy linkre, ahol kávék, teák, kávéfőzők és –darálók voltak összegyűjtve.

Kávédarálóból rögtön megtaláltam az igazit: egy letisztult dizájnú, króm színű, igen masszívnak tűnő, kissé futurisztikus megjelenésű eszközt, ami kávén túl pl. dió és mák darálásra is alkalmas. Bár életem egyetlen értelme tuti szívrohamot kapna, ha mákot darálnék az ő kávéra specializálódott darálójában, azért jó tudni, hogy erre is jó.

Most következett a dolog nehezebb része: valami igazán különleges szemes kávét választani mellé. Annyira széles volt a kínálat, hogy azt se tudtam, hova kapjam a fejem.

Végül, egy nagy kiszerelésű, egy kilós olasz kávékülönlegességet választottam, mely arabica és robusta kávé keveréke. A leírás szerint aromás és krémes, és hagyományos, dél olasz pörkölésű – bármit is jelentsen ez. Engem mindenesetre meggyőzött, így kosárba tettem a daráló mellé.

Kedvesem születésnapján aztán persze azonnal fel kellett avatnunk. A kávé zacskóját felbontva, ahogy megcsapott minket az illat, már mindketten éreztünk, hogy jól választottam, amikor pedig belekortyoltunk a frissen őrölt kávészemekből lefőzött kávéba, rögtön tudtuk, hogy új kedvencünk van.

Nagyon elégedett voltam a honlappal és a rendelés menetével, ha legközelebb nincs ötletem szülinapra vagy névnapra, tuti itt nézek körül először!